В Україні спростили реєстрацію сімейних молочних господарств

30 Листопада 2019, 14:14
Фото ілюстративне 748
Фото ілюстративне

Тепер господарям, які хочуть легально виробляти сільгосппродукцію, достатньо зареєструватися ФОПом.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Інна Мєтєлєва на своїй сторінці у Фейсбук.

«Громадянам, які виявили бажання стати легальними виробниками сільськогосподарської продукції, забезпечили можливість відкриття родинного бізнесу шляхом створення фізичною особою – підприємцем сімейного фермерського господарства на підставі договору (декларації) про створення сімейного фермерського господарства і відображення про це відомостей в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр).

Для забезпечення виконання вимог Закону України «Про фермерське господарство» особи, уповноважені на вчинення нотаріальних дій, та державні реєстратори, до введення в дію оновленого Єдиного державного реєстру, здійснюватимуть реєстрацію ФОП – голів сімейних фермерських господарств згідно з роз’ясненнями Міністерства юстиції України, надісланими листом від 25.11.2019 за підписом Першого заступника Міністра юстиції України Є.Горовця.

Реєстрація ФОП – голів сімейних фермерських господарств надасть можливість економічно активним селянам розвиватись як повноцінним сільськогосподарським товаровиробникам та скористатись податковими пільгами і державними програмами підтримки, передбаченими для сільськогосподарських товаровиробників і, зокрема, для сімейних фермерських господарств.

Проблему, яка актуалізувалась в травні, завдяки плідній взаємодії з Міністерством юстиції та ДПА вирішили!» – написала Інна Мєтєлєва.

За її словами, щороку до 45% валової продукції сільського господарства виробляють сільські домогосподарства та невеликі фермерські господарства. При цьому 3,9 млн сільських домогосподарств не є офіційними виробниками сільськогосподарської продукції.

Коментар
27/03/2024 Вівторок
26.03.2024