У Нововолинську затримали групу наркоторговців і банду рекетирів-грабіжників

22 Листопада 2019, 10:49
2897

Одна організована злочинна група займалася контрабандою наркотиків із Польщі та збутом їх на території Волинської області, інша – негативно впливала на криміногенну ситуацію у місті Нововолинськ, здійснюючи рекет, грабежі та підпали автомобілів.

Про це під час під час брифінгу в прокуратурі області, у четвер, 21 листопада, розповіли керівники правоохоронних відомств Волині.

За процесуального керівництва прокуратури області спільно з правоохоронними органами у Нововолинську вдалося затримати вісім осіб, які, займалися збутом на території області наркотичних та психотропних речовин, прекурсорів. Усі фігуранти – місцеві жителі, віком від 30 до 46 років. До речі, до складу організованої групи також входило дві жінки. Двох із затриманих із клопотанням про обрання запобіжних заходів доставили до Луцького міського суду.



За словами начальника ГУНП у Волинській області Петра Шпиги, у серйозній спецоперації задіяли значну кількість підрозділів правоохоронної системи, включаючи Службу безпеки України, управління стратегічних розслідувань, за процесуального керівництва обласної прокуратури.

«Спецпідрозділи поліції КОРД та роти поліції особливого призначення провели понад 20 обшуків за місцями проживання фігурантів кримінальних проваджень на теренах Нововолинська. Правоохоронці вилучили всю доказову базу про злочинну діяльність. До речі, один із зловмисників під час затримання чинив опір поліцейським і ножем поранив руку правоохоронцю», – прокоментував ситуацію Петро Шпига.



Група діяла з листопада 2018 року. Її організатором був 46-річний мешканець Нововолинська, який розробив план діяльності, розподілив ролі учасників та встановив правила поведінки, обов’язкові для всіх членів групи. Щоб не бути викритими працівниками правоохоронних органів, учасники під час розмов використовували власний сленг та спілкувалися, застосовуючи мобільні додатки-месенджери. Правоохоронці зафіксували понад 20 епізодів злочинної діяльності членів ОЗГ.





Керівник обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції Юрій Крошко розповів, що впродовж кількох місяців оперативники Управління стратегічних розслідувань у Волинській області, слідчі головного управління Нацполіції області за процесуального керівництва прокуратури області документували та збирали докази, які б давали обґрунтовані підстави для затримання лідера злочинної групи разом з її найактивнішими учасниками, а також повідомлення їм про підозру.

«Всі особи заарештовані, їм інкримінують участь в організованій злочинній групі, яка займалась контрабандою наркотиків з Польщі та збутом їх на території Волині. Іншим затриманим, які негативно впливали на криміногенну ситуацію у Нововолинську, здійснюючи рекет, грабежі та підпали автомобілів, оголосили про підозру. Триває досудове розслідування», – повідомив перший заступник прокурора у Волинській області Ігор Цюприк.

У прокуратурі області будуть ініційовані внутрішні розслідування, за результатами яких вживатимуть заходи щодо тих правоохоронців, які неналежно виконували свої службові обов’язки і допустили такий стан криміногенної ситуації в Нововолинську.




Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024