Уродженка Іваничівщини навчається в китайському університеті

20 Листопада 2019, 14:30
Таня Торчило 1878
Таня Торчило

Випускниця НВК «Нововолинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1 – колегіум», неодноразова призерка і переможниця Всеукраїнських і Міжнародних олімпіад з географії Таня Торчило здобуває освіту Duke Kunshan University (DKU), що у Китаї.

Уродженка села Стара Лішня, Іваничівського району поділилася своїми враженнями від навчання у вузі на  сторінці Ukraine Global Scholars у Facebook.

Нагадаємо, брат з сестрою Андрій і Таня Торчило завдяки програмі Ukraine Global Scholars (UGS) виграли стипендії на навчання в американські школи Gunnery та Taft – сумарно на 432 тисяч доларів. Це приватні школи із ТОП-30 найкращих американських шкіл.

Однак, юна волинянка не опустила рук і вступила в один із найкращих вузів світу Duke Kunshan University (DKU), що у Китаї.

До відома, DKU – це університет вільних мистецтв, який спільно заснували Duke University (США) та Wuhan University (Китай) у 2013 році. Обидва ці університети входять у топ 10 кращих у своїх країнах.

«Найбільше мені подобається, що DKU не просто фізично розбудовується, а й розвивається навколо мене і кожного іншого студента. У нас, одних із перших студентів, є шанс фактично започаткувати «свій» університет: ми засновуємо традиції, клуби, організації та закладаємо основу «обличчя» університету в майбутньому. DKU як жоден інший університет дослухається до своїх студентів і готовий підтримати будь-які їхні ініціативи.
Академічний рік в DKU ділиться на 4 сесії по 7 тижнів (+ по тижню екзаменів після кожної сесії) і кожної сесії ми вивчаємо 3-4 предмети. Зараз у мене середина 2 сесії, тому я вже пережила свої перші екзамени й можу запевнити, що навчання тут дуже та дуже інтенсивне. У середньому на тиждень студент повинен витрачати 24 години на домашнє завдання для одного предмету, хоча мені здається, що більшість студентів, як і я, дуже часто переходять цю межу.
Мені надзвичайно імпонує те, що в DKU ми не просто вчимо конкретні предмети, ми вчимося, як вивчати та аналізувати цілі сфери наук. Один з предметів, які я вивчала минулої сесії – «Політика природних криз» (Public Policy). Під час цього курсу ми навіть не запам’ятовували всі можливі природні кризи й не зазубрювали, що й коли уряд робив, аби їх зупинити. Натомість ми розвивали механізм, який дозволяє розглянути й проаналізувати будь-яку природну кризу через призму державного управління. Від моменту, коли кризу виявили, до того, коли її висновки «вивчили», – ми розбирали усі тонкощі, що допомогли б нам у майбутньому зрозуміти будь-яку іншу природну кризу.
Хоч навчання й забирає левову частину мого часу тут, університет також заохочує студентів пізнавати Китай, тому оплачує одну поїздку на 3 дні в малотуристичний куточок країни: бамбуковий ліс в Анджі, гори Сімінг чи в Тибет. Також є програма Хост сім’ї (коли студентом опікується місцева родина як власною дитиною), Фланчу (спільні ланчі студентів із професорами задля ближчого спілкування за кошт університету) та багато інших. Мій університет не тільки має потужне фінансування, що дозволяє запрошувати найкращих світових професорів та давати величезну фінансову допомогу обдарованим студентам, головне в тому, що він плекає особистість, готову долати сучасні цивілізаційні виклики.
Я дуже щаслива, що завдяки підтримці UGS моя мрія здобувати освіту світового класу таки здійснилася! Вірю, що так само здійсниться вона й у цьогорічних вступників UGS!», – йдеться у дописі студентки.

Читайте також: Школярка з Іваничівщини розповідає, як руйнують її мрію навчатися за океаном











 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39