М'ясо, риба, молочні продукти: як харчують нововолинських школярів
У щоденне меню нововолинських школярів систематично включають страви з м’яса, риби, молочних продуктів, салати з сезонних овочів та яблука.
Про це проінформувала директорка комунального підприємства «Нововолинський комбінат шкільного харчування» Світлана Іванова на крайньому засіданні сесії міськради, – пише Нововолинськ.com.
«Вартість харчування учнів пільгових категорій, а саме: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, учнів із малозабезпечених сімей, учнів, членів сімей учасників антитерористичної операції (у тому числі загиблих), учнів із особливими освітніми потребами, учнів 1-11 класів ,вимушених переселенців зі Сходу України до 9 грн. , а учнів 1-4 класів 7 грн. на одну дитину в день», – розповіла Світлана Іванова.
Так за словами директорки, у щоденне меню нововолинських школярів систематично включають страви з м’яса, риби, молочних продуктів, салати з сезонних овочів та яблука. Окрім цього, в обідній залі обов’язково наявна контрольна порція, меню, ціни на буфетну продукцію, книга скарг і пропозицій, вимоги щодо поводження відвідувачів на кухні.
«На початку навчального року в закладах загальної середньої освіти створені бракеражні комісіі щодо контролю за якістю харчування та контролю за якістю продукції. Відповідно до санітарних правил і норм медичний працівник закладу здійснює щоденний контроль за якістю продуктів, що надходять до їдальні, умовами їх зберігання, дотриманням термінів реалізації і технології виготовлення страв, санітарно-протиепідемічним режимом харчоблоку, фактичним виконанням щоденного меню», – зазначила директорка комунального підприємства.
З вересня 2019 року запровадили «Система управління безпечністю харчових продуктів», згідно якої підвищується рівень безпечності та якості приготовлених страв за допомогою впровадження прогресивних технологій і методів контролю ризиків. Матеріально-технічне оснащення має велике значення, тому за останні 3 роки було придбано чимало нового обладнання і проведена заміна застарілого. За рахунок виділених коштів з місцевого бюджету було виділені кошти на придбання м’ясорубок, столового посуду, духових шаф, електричних плит.
За рахунок підприємства також придбано: 4 бойлери, 2 холодильника, кип’ятильник проточної дії, електром’ясорубка, 4 тістомісильні машини, апарат для корн-догу, замінено всі швабри у кількості 40 штук на сучасні металеві (згідно вимоги ХАСП), а також інший інвентар (ножі, виделки, ложки, тарілки, чашки, форми для випічки хлібу,електричні конфорки чугунці, змивні засоби, тощо). Придбано 3 комп’ютери, 2 столи, встановлені вікна і двері в приміщені адміністрації.
Читайте також: Директорку школи в Нововолинську звинувачують у незаконному отриманні звання «Заслуженого працівника освіти»