Свята та іменини: що відзначають 14 листопада

14 Листопада 2019, 08:00
871

Доброго ранку, дорогі читачі! Сьогодні 14 листопада, четвер.

Нехай ранок додасть бадьорості та налаштує вас на позитивний та продуктивний день.

День ангела відзначають Адріан, Денис, Давид, Сергій, Олександр, Дмитро, Кузьма, Яків, Петро, Іван, Федір, Уляна, Єлизавета.

Сьогодні – Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом. Цей захід ініційовано задля координації зусиль у боротьбі проти цукрового діабету, підвищення знань суспільства про цю хворобу, її причини, симптоми та ускладнення, щоб нагадати про те, що поширеність цукрового діабету в світі невпинно зростає.

Дата проведення Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом обрана не випадково, адже 14 листопада  день народження Фредеріка Бантинга, канадського фізіолога, котрий відкрив (спільно з Джоном Маклеодом) гормон інсуліну, за що отримав у 1923 р. Нобелівську премію з фізіології та медицини. Це відкриття врятувало і продовжує рятувати життя мільйонам людей.

На 15 листопада цього року припадає День відмови від куріння. Цю дату відзначають щорічно в третій четвер листопада. Свято було встановлено Американським онкологічним товариством в 1977 році.

Цього дня вшановують пам’ять безсрібників і чудотворців Косми і Даміана Асійських. 14 листопада вважається початком зими і перших морозів: «Кузьма-Дем’ян  коваль, кує лід на землі й на воді». Якщо на Кузьму дороги розвезе грязюкою, не варто чекати морозу до самого грудня. А якщо випаде сніг, то майбутня весна буде з великим розливом.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39