У Нововолинському ліцеї працює американець

01 Листопада 2019, 12:48
1558

Волонтер Корпусу Миру Райан Роелс вже два тижні працює у команді учнівсько-педагогічного колективу Нововолинського ліцею №8.

До України Райан приїхав із Атланти штату Джорджия, США, – інформує офіційний сайт Нововолинської міської ради.

Учитель англійської мови навчального закладу Зоя Ступчик повідомила, що для того, аби запросити до себе волонтера, Нововолинський ліцей №8 подав спеціальне звернення до Корпусу Миру США в Україні. Він та ще 10 волонтерів працюватимуть у Волинській області. Загалом до нашої країни прибуло 111 волонтерів. Напрямки їхньої роботи пов’язані з молоддю, громадами та навчанням англійської мови.

Райан Роелс працюватиме у Нововолинському ліцеї №8 два роки. Разом із учителями цього освітнього закладу він вестиме уроки, організовуватиме дозвілля школярів для набуття ними практичних навичок володіння англійською мовою.

«Нам дуже пощастило. Для учнів – це чудова нагода удосконалити мовні навички усного мовлення з англійської, а вчителям – набратися досвіду та ознайомитися із новими формами та методами роботи», – розповіла Зоя Ступчик.

Райан Роелс каже, що прийняв   рішення бути волонтером, бо любить допомагати людям. За три місяці перебування в Україні він наполегливо вивчає українську мову. Волонтер знайомиться з українськими звичаями і традиціями, а також пізнає нашу національну кухню. Розповідає, що смакував голубцями, дерунами, але найбільше сподобалися вареники.

Волонтер став активним членом шкільної спільноти. Брав участь в обласному семінарі у Рожищах та засіданні міської творчої групи учителів англійської мови. Також допомагає ліцеїстам готуватися до олімпіади. Разом із учителями та учнями Нововолинського ліцею №8 побував на екскурсії у міському історичному музеї.

Зараз Райан проживає в одній із нововолинських сімей. Каже, що йому у нас подобається, бо Нововолинськ – гарне місто і тут багато хороших і щедрих людей.

Читайте також: Іваничівці привезли нагороди з обласної спартакіади серед дітей з інвалідністю

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024