Протягом 7-10 днів гірникам мають повністю виплатити зарплатню

29 Жовтня 2019, 08:26
799

Голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець зустрівся з прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком.

У понеділок, 28 жовтня, у Маріуполі на виїзному засіданні Кабінету міністрів України посадовці обговорили шляхи погашення заборгованості перед шахтарями та ситуацію стабілізації у вугільній галузі. Про результати зустрічі Михайло Волинець написав на своїй сторінці-facebook (подаємо допис без змін).

«Прем’єр-міністр запевнив нас, що вже цього тижня, в другому читанні будуть проголосовані зміни до Державного бюджету 2019, що дозволить протягом 7-10 днів закрити заборгованість по виплаті заробітної платні перед гірниками від Сходу до Заходу України.

Прем’єр-міністр погодився з нами, що всі рішення, які мають відношення до подальшої діяльності державних вугільних підприємств, мають прийматися за участі профспілок та трудових колективів.

Прем’єр-міністр пообіцяв надати відповідні доручення силовим структурам, щоб покласти край безгосподарності та безвідповідальності в галузі.

За словами Олексія Гончарука, наступного тижня він планує провести розширене засідання і більш детально, із залученням губернаторів, керівників вугільних підприємств та профспілкових лідерів, обговорити дорожню карту стабілізації роботи державних вугільних підприємств.

АЛЕ. У разі невиконання паном прем’єром зазначених вище позицій, гарантую, що акції протесту гірників будуть неминучі.

Питання на відповіді, на які Олексій Гончарук утримався, стосуються формування бюджету на 2020 рік з урахуванням галузевої проблематики, зокрема, коштів для добудови шахти «Нововолинська №10».

Сподіваюся, що прем’єр-міністр України дотримається обіцяного, і ми спільними зусиллями зможемо стабілізувати ситуацію у вугільній галузі», – йдеться у дописі.

Читайте також:

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024