Показали, як виглядав Павлівський пивзавод 100 років тому.ФОТО

24 Жовтня 2019, 11:42
Фотографія броварні періоду Першої світової війни 2252
Фотографія броварні періоду Першої світової війни

Опублікували фото парової броварні графа Станіслава Чацького в Порицьку ( тепер село Павлівка) періоду Першої світової війни.

Світлинами поділився Andrii Klenk у пабліку «Я ❤ Іваничі» що у Facebook.

«Завітавши на сайт Павлівського пивзаводу, був прикро розчарований тим, що майже жодної історичної інформації там не знайшов. Пиво з такою багатою історією і ніхто цього не досліджує», – обурюється Andrii Klenk.

Перші історичні згадки про Порицьку броварню датуються 1887 роком.

Проте, з огляду на відповідний напис, висічений на камені, що зберігся у підвальному приміщенні броварні, офіційною датою її заснування прийнято вважати 1904 рік.

Маєток графів Чацьких знаходився на території нинішнього санаторію-профілакторію «Шахтар». Пиво, яке варилося в містечку, граф возив навіть до Варшави, де воно користувалося дуже великим попитом

Упродовж 1922-1939 років пивзавод носив назву Порицького (відповідно до назви тодішнього містечка Порицьк). Під час Другої світової війни майже все містечко було зруйноване, вціліла лише околиця, з якої й утворилося селище Павлівка.

Як розповідають старожили, броварня тоді не працювала, але німці її не бомбили. Можливо, берегли для себе, адже сподівалися на перемогу.

Новітня історія Павлівського пивзаводу розпочалася у 1950-х роках, коли в Іваничівському районі було знайдено великі поклади вугілля і на карті Волині з’явилося місто Нововолинськ.

Читайте також: Павлівка: як варять пиво і виготовляють «Йоданку»

Пивна етикетка періоду 30-х років ХХ ст.
Пивна етикетка періоду 30-х років ХХ ст.


 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром