У Нововолинську запрацювала приватна станція, яка перевірятиме якість повітря

24 Жовтня 2019, 11:17
1719

Відтепер мешканці Нововолинська можуть самостійно спостерігати за станом навколишнього середовища. У місті з’явилася приватна міні станція системи громадського моніторингу атмосферного повітря.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів депутат обласної ради Борис Бабійчук.

«Вітаю нововолинців. Першу приватну станцію моніторингу якості атмосферного повітря встановили небайдужі мешканці і підключили до глобальної мережі моніторингу. Датчик встановлено на 15-му мікрорайоні», – йдеться у дописі.

Видання «БУГ» звернулося з коментарем до депутата облради. Він розповів про наслідки, які може давати такий громадський контроль, чи з’являться інші подібні приватні станції, чи сертифіковані вони...

EcoCity – це мережа громадського моніторингу якості повітря. За словами Бабійчука в мешканців міста з’являється можливість контролювати чим вони дихають і в випадку перевищення нормативів показників, звертатися у Держспоживслужбу з вимогою провести перевірку. Згідно чинного законодавства кожен громадянин має на це право.

У реальному часі можна спостерігати за показниками на сайті https://eco-city.org.ua/. Для прикладу, станом на 8:45 24-го жовтня, поточний стан якості повітря, згідно з вимірами станції, є небезпечний. Показники значно перевищували норми.

Читайте також: Цьогоріч ще три нововолинських котельні перейдуть на біопаливо

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024