Кого вітати зі святами та іменинами 22 жовтня

22 Жовтня 2019, 08:00
863

Доброго ранку, любі читачі. Бажаємо вам гарного настрою та вдалого дня.

День ангела святкують: Костянтин, Петро, Максим, Степан, Яків.

Сьогодні відзначають:

Всесвітній день людей з вадами мовлення

Заїкання – є значним порушенням мови і характеризується частим повторенням або пролонгацією звуків, складів, слів, частими зупинками або нерішучістю в промові, що розриває її ритмічне звучання. За статистикою близько 3 млн. людей по всьому світу мають подібні проблеми. Причини виникнення заїкання досі точно не встановлені.

Існує ряд способів вилікувати заїкання, серед яких логопедичні, психологічні, психотерапевтичні, логопсіхотерапевтічні, соціореабілітаціонні, медикаментозні, фізіотерапевтичні, комплексні, однак жоден з цих способів, на жаль, не дає 100% гарантії повного лікування. Але не варто впадати у відчай! Терпіння і праця в даному напрямку безсумнівно принесуть тільки позитивні плоди.

Міжнародний день шкільних бібліотек

Засновником цієї календарної події виступає всесвітня організація ЮНЕСКО, за ініціативою Міжнародної асоціації шкільних бібліотек і вперше свято було проведено в 1999-му році.

Дата святкування Міжнародного дня шкільних бібліотек в багатьох країнах, зокрема і в Україні – щорічно в четвертий понеділок жовтня. В Англії, наприклад, цей День відзначається в перший понеділок жовтня і приурочений до початку шкільних канікул, коли настає перший день їхнього Національного Тижня дитячої книги, що включає в себе і національний День поезії, який проводиться в четвер.

За народним календарем сьогодні – Якова. Починаючи з 22 жовтня, люди заготовляли дрова для прийдешньої зими. Вважалося, що раніше цього робити не можна, оскільки дерево ще містить сік і не буде горіти.

Також день Якова в давнину називали Днем першої каші. Це пов’язано з тим, що 22 жовтня господиня обов’язково мала приготувати кашу з зерна нового врожаю. На таке частування кликали рідню та сусідів.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39