День кухаря та авіадиспетчера: що святкуємо 20 жовтня

20 Жовтня 2019, 08:00
707

Доброго ранку, читачі. Сьогодні неділя, 20 жовтня.

День ангела святкують: Леонтій, Микола, Марк, Сергій, Юлій, Пелагея.

20 жовтня відзначають:

Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози

Указом Президента України № 42/2005 від 17 січня 2005 року введено щорічне проведення 20 жовтня Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням раком молочної залози. Основними методами, які дозволяють своєчасно виявити це захворювання, є самообстеження молочних залоз; клінічне обстеження молочних залоз; мамографія. З метою уточнення діагнозу лікар може призначити також деякі інші обстеження.

Міжнародний день кредитних спілок

Щорічно в третій четвер жовтня працівники всіх видів споживчих кооперативів відзначають своє професійне свято – Міжнародний День кредитних спілок (International Credit Union Day).  Це всесвітнє свято безперервно відзначається з 1948 року і з тих самих пір є підставою для проведення численних заходів: днів відкритих дверей кредитних союзів і філіалів, благодійних акцій, ярмарків та конкурсів, тематичних радіо– і телепередач.

Всесвітній день боротьби з остеопорозом

Щорічно 20 жовтня відзначається Всесвітній день боротьби з остеопорозом (World Osteoporosis Day). Всесвітня Організація охорони Здоров’я встановила цю дату ще в 1997 році. Остеопороз – це захворювання, яке характеризується зниженням щільності кісткової тканини у людини. Результатом цього захворювання, яке як правило, розвивається поступово і прогресує з часом, стають часті переломи кінцівок і хребта.

Міжнародний день кухаря

Щорічно 20 жовтня День кухаря відзначають кухаря і кулінари всього світу. Міжнародна дата була заснована в 2004 році за ініціативою Всесвітньої асоціації кулінарних спільнот. Ця організація, до речі, нараховує ні багато, ні мало 8 мільйонів членів – представників кухарський професії з різних країн. Тому не доводиться дивуватися, що професіонали світової кухні знайшли своє свято.

Міжнародний день авіадиспетчера

20 жовтня 1961 в Амстердамі була створена Міжнародна федерація асоціацій авіаційних диспетчерів (International Federation of Air Traffic Controllers Associations, IFATCA). Ця подія стала такою значущою віхою в історії розвитку повітряного транспорту, що стала підставою для виникнення нового професійного свята, приуроченого до її дати – Міжнародного дня авіадиспетчера (International Day of the Air Traffic Controller).

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024