Дівчинка з Нововолинська, від якої відмовилися батьки в пологовому, чекає на родину

19 Жовтня 2019, 10:20
3391

Трьохмісячна Марійка, яка народилася в пологовому відділенні лікарні Нововолинська з вадами ручок і залишилася покинутою батьками, чекає на родину.

Також родину шукають ще двоє нововолинських дівчат, – йдеться на сайті Нововолинської міської ради.

«Облік дітей, які можуть бути усиновлені, у нашому місті здійснює служба у справах дітей виконавчого комітету міськради. На сьогоднішній день на обліку служби перебуває 12 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що мають правові підстави для усиновлення.

Відносно трьох із них на даний час органом опіки та піклування затверджено висновок про можливість усиновлення громадянами України. Остаточне рішення буде прийняте у суді за місцем проживання потенційних усиновлювачів. Шестеро дітей виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

Троє – не охоплені сімейними формами виховання, перебувають на повному державному утриманні у школах-інтернатах, дитячих будинках чи інших навчальних закладах», – інформують у мерії.

Для ознайомлення з цими дітками, які чекають на свою родину, на сайті подана коротка інформація для знайомства.

Марійка (3 місяці) – дівчинка з особливим потребами, ще зовсім маленька. Їй необхідна турбота і любов, постійна увага з боку дорослих. Посміхається, привітно йде на руки, реагує на ласку і увагу до неї. Малечі дуже потрібні люблячі і турботливі мама і тато, які радітимуть розвитку і успіхам своєї донечки.

Ліза (16 років) – весела, товариська, має авторитет серед друзів, комунікабельна. На даний час навчається для здобуття майбутньої професії.

Віка (17 років) – чорнява, невисокого зросту дівчина з особливими потребами. Завжди весела та усміхнена. Інколи емоційна та запальна. Чесна, справедлива, товариська, чуйна та ввічлива.

До слова, на відміну від біологічних батьків, трьохмісячну Марійку з особливими потребами, не залишили небайдужі люди. У дівчинки є хресна мама з Нововолинська, яка піклується про маля з перших днів життя. Зараз Марійка перебуває на утриманні у Волинському обласному Будинку дитини.

Для отримання більш детальної інформації звертатися в службу у справах дітей виконавчого комітету Нововолинської міської ради за адресою: пр-т Дружби, 27 у м. Нововолинську, IV поверх, каб. 408, 417, тел. (03344) 3-30-02.

Читайте також: У Нововолинську обікрали лікарню, винесли важливі документи

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024