Судили нововолинця, який не з'явився на збори резервістів

16 Жовтня 2019, 13:12
2203

Нововолинський міський суд розглянув справу щодо нововолинця, якого обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 337 КК України, ухилення від військового обліку або спеціальних зборів.

Обвинувачуваний є військовозобов`язаним, у 2015 році прийнятий на військовий облік до Нововолинського об`єднаного районного військового комісаріату та визнаний придатним до військової служби, – інформує Нововолинськ.com.ua

Так, на виконання ст. 29 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу» та Плану проведення навчальних зборів з резервістами оперативного резерву першої черги у 2019 році, нововолинця на робочому місці, ТзОВ «Механічний ливарний завод», працівники військкомату  призвали на навчальні збори, надавши повістку та озвучивши вголос її зміст.

Військовозобов’язаний отримувати повістку відмовився, про що було складено акт. Резервіста попередили, що його дії мають протиправний характер і тягнуть за собою кримінальну відповідальність. Проте, у зазначений час до Нововолинського ОРВК без поважних причин ново- волинець не з`явився, тим самим ухилився від проходження навчальних зборів.

«23 серпня 2019 року між прокурором та обвинувачуваним укладено угоду про визнання винуватості, за якою останній повністю визнав винуватість у вчиненні злочину, передбаченому ч.2ст.337КК України. Згідно угоди про визнання винуватості обвинувачений повністю та беззастережно визнає винуватість у вчиненні даного кримінального правопорушення.   Сторони погоджуються на призначення покарання за ч. 2 ст. 337 КК України – у вигляді штрафу в розмірі 50-ти неоподаткованих мінімум доходів громадян (850 гривень)», – йдеться у вироку Нововолинського суду.

Відтак, суд затвердив угоду про визнання винуватості. Нововолинця визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 337 КК України та призначили покарання у виді штрафу в розмірі 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

Читайте також: Грибники знайшли останки жителя Нововолинська, який перебував у розшуку

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024