Мешканці селища Благодатне, які пережили пожежу, потребують допомоги

16 Жовтня 2019, 10:45
2998

Жителі селища Благодатне після пожежі, яка трапилась 13 жовтня, потребують допомоги небайдужих волинян.

Михайло Горліковський, власник квартрири, де сталося займання, отримав отруєння продуктами горіння, і нині у важкому стані перебуває в реанімаційному відділенні НЦМЛ, – інформує БУГ.

Знайомі родини Горліковських просять про допомогу небайдужих. Розповідають, що вогонь знищив навіть заощадження сім’ї і немає можливості оплачувати лікування.

Нагадаємо, в неділю 13 жовтня у селищі Благодатне по вулиці Мира, 8 зранку загорілася трикімнатна квартира. Внаслідок пожежі вщент згоріло все майно.

Усі небайдужі, хто має змогу допомогти родині, можуть перерахувати кошти на картку Приватбанку: 5168 7573 9620 6908 Анастасія Горліковська.

Попередня причина пожежі в квартирі – коротке замкнення електропроводки.

Нововолинські рятувальники розповідають, що пожежі можуть виникати від несправної електропроводки або неправильної експлуатації електромережі. Це може статися, наприклад, якщо в одну розетку включити декілька побутових приладів водночас. Виникає перевантаження, проводи можуть нагрітися, а ізоляція – спалахнути.

«Проводи миттю нагріваються до такої температури, що металічні жили плавляться, спостерігається інтенсивне виділення іскор і великої кількості тепла. Якщо в місці короткого замикання виявляться горючі матеріали і конструкції, вони миттю займаються. Тому необхідно стежити за справністю ізоляції проводів, не допускати кріплення їх цвяхами, які можуть порушити ізоляцію», – коментують рятувальники.

Читайте також: У Благодатному під час пожежі врятували шестеро людей. ФОТО




 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024