В Іваничах відкрили пам’ятний знак борцям за волю та незалежність України

14 Жовтня 2019, 09:56
2026

У селищі Іваничі відбулося урочисте відкриття та освячення пам'ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають».

Вшанувати пам’ять героїв 13 жовтня прийшли батьки, родичі, друзі загиблих і зниклих безвісти, іваничівці та жителі навколишніх сіл, керівники району та селища, депутати, духовенство, – інформують в Іваничівській селищній раді.

Право відкрити пам'ятний знак надали учасникам АТО. Після чого митрофорний протоієрей Свято-Покровського храму отець Андрій Мельничук здійснив освячення пам’ятного знаку та разом із священниками місцевої округи відслужили заупокійний молебень.

Під час мітингу пам’яті до присутніх звернулись т. в. о. голови райдержадміністрації Людмила Войтович, голова районної ради Андрій Бадзюнь, селищний голова Федір Войтюк, народний депутат України Ігор Гузь, начальник Іваничівського відділення поліції Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області В'ячеслав Мартинюк, мама загиблого героя Софія Дармофал, учасник АТО Петро Нагайовський, голова Волинської спілки загиблих в АТО «Надія» Любов Карабан, військовий комісар Іваничівського військового комісаріату Олександр Кондисюк.

«На жаль, ми не можемо повернути час, але повинні зберегти пам'ять про героїв. Адже людина живе доти, доки про неї пам’ятають. Ми платимо дуже велику ціну за мир та незалежність, і тому кожен повинен розуміти, що наша сила в єдності…», - сказав селищний голова Федір Войтюк.


Голова Волинської спілки загиблих в АТО «Надія» Любов Карабан вручила кожній родині загиблого учасника АТО книгу «Волинський Небесний Батальйон».

На завершення заходу присутні поклали живі квіти до підніжжя пам'ятного знаку борцям за волю та незалежність України та схилили голови у пам'ять про них.

Читайте також: Нововолинськ: відкрили меморіальну дошку загиблому атовцю
















 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024