Іваничівщина: зняли карантин африканської чуми

12 Жовтня 2019, 15:28
Свині 1784
Свині

Відбулося позачергове засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Іваничівській райдержадміністрації.

На розгляд комісії виносилося питання зняття карантину, запровадженого у зв’язку із випадком спалаху африканської  чуми серед диких свиней в ТзОВ «Павлівське мисливське господарство» Іваничівського району, повідомляють у РДА.

В.о. начальника Іваничівської районної державної лікарні ветеринарної медицини Тетяна Линник доповіла, що з початку встановлення карантину спеціалісти ветеринарної служби району обстежели у зоні спостереження 428 дворів у 4 населених пунктах: Павлівка, Самоволя, Трубки, Грушів та в них – 1043 голів свиней.

Усі двори із наявним поголів’ям обстежено спеціалістам Павлівської ДЛВМ повторно. В кожному із вищевказаних населених пунктів провели сходи селян, на яких роз’яснили заходи з профілактики АЧС. Безкоштовно заправляли дезінфікуючі засоби у дезкилимки та проводили інструктаж з їх використання.

Разом з тим, неодноразово проводили спільні рейди мобільних груп із представниками поліції в селі Павлівка та селищі Іваничі для недопущення стихійної торгівлі живими поросятами та продуктами харчування у невстановлених місцях. Також були проведені обстеження мисливських угідь ТзОВ «Павлівське мисливське господарство» робочою групою.

Станом на 1 жовтня спеціалісти ветеринарної медицини району всього обстежили 10757 дворів індивідуальних власників та вакциновано проти класичної чуми свиней 11007 голів свиней. Хворих чи підозрілих на захворювання АЧС свійських свиней не виявили.

За підсумками засідання комісія прийняла рішення зняти карантин щодо африканської чуми свиней на території ТзОВ «Павлівське мисливське господарство».

Читайте такожНа Іваничівщині, через спалах африканської чуми, відстрілювали кабанів

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024