Колишнього директора шахти хочуть призначити генеральним директором ДП «Волиньвугілля»

07 Жовтня 2019, 11:11
3207

Департамент вугільно-промислового комплексу пропонує призначити в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» колишнього директора шахти №9 «Нововолинська» Володимира Юрківа.

Про це йдеться в листі Департаменту до Міністра енергетики та захисту довкілля Олексія Оржеля, – інформує БУГ.

30 вересня міністр підписав наказ про звільнення гендиректора Волиньвугілля Андрія Пилипюка з займаної посади. У листі Департаменту вугільно-промислового комплексу йдеться про те, що Пилипюк не має достатнього професійного досвіду, системного підходу до планування роботи та організації виконання поставлених завдань.

«Це свідчить про те, що він за своїм рівнем не відповідає займаній посаді. Пропонуємо призначити в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Юрківа В.П.», – йдеться в документі.

Зазначається також, що відповідно до розпорядження КМУ від 6-го грудня 2017 року «Про утворення Державного підприємства «Національна вугільна кампанія» та наказу Мініенерговугілля від 17 травня 2018 року «Про утворення Державного підприємства «Національна вугільна кампанія», 30 травня було проведено державну реєстрацію ДП «Національна вугільна кампанія».

7 листопада Міністерством виданий наказ №554 про реорганізацію ДП «Волиньвугілля» шляхом приєднання до НВК.

«До теперішнього часу керівництво Волиньвугілля не виконує наказ про реорганізацію. Згідно даних державного реєстру юридичних осіб Пилипюк продовжує значитися керівником підприємства. Навіть після зміни голови комісії з реорганізації на Юрківа ситуація не змінилася.

Департаментом неодноразово складалися доповідні записки щодо притягнення Пилипюка до дисциплінарної відповідальності, а саме відсторонення від займаної посади», – говориться в листі.

Нагадаємо, у вересні 2018 року Пилипюк, як гендиректор «Волиньвугілля», звільнив з займаної посади директора шахти №9 Юрківа. Причина – дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення, акт фіксації не надання письмових пояснень Юрківом про не передання балансів до тоді створеного (фактично на папері, – ред) відокремленого ДП «Шахта №9», керівником якого призначили Павла Танчева. Однак Юрків оскаржив наказ про зівльнення в суді, його поновили на посаді та призначили головою комісії з реогранізції.

Читайте також: Звільнили гендиректора «Волиньвугілля»


1

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39