На Волині відзначили День бійця територіальної оборони

05 Жовтня 2019, 14:00
1938

У четвер, 3 жовтня 2019 року, на стрільбищі відзначили День бійця територіальної оборони, який в Україні святкують в першу суботу жовтня.

Про це інформує Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Попри холодну та дощову погоду на військовому полігоні поблизу Володимира-Волинського зібралися близько сотні представників підрозділів територіальної оборони з усіх районів Волині.

Варто зазначити, що змагання з нагоди цього свята на Волині проходять лише вдруге. Однак, стануть традиційними, запевняють в обласному комісаріаті. До слова, територіальна оборона Волині до 2014 року носила здебільшого епізодичний характер.

А після подій, що розгорнулися на Сході України, сформували перший батальйон тероборони «Волинь».

Завітав на захід начальник відділу з питань оборонної роботи управління з питань оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органи обласної державної адміністрації Віктор Шрамко:

«Нам не звикати до складних погодних умов, адже головне завдання сьогодні — отримати в результаті натреновані підрозділи тероборони, які завжди «триматимуть порох сухим» та в найскладніші хвилини будуть готовими до захисту нашої держави. Бажаю успіхів у змаганнях, Я впевнений, ви покажете найкращі результати», – промовив Віткор Сергійович.

Опісля присутні приступили до виконання завдань з вогневої підготовки. Після проведення інструктажу з техніки безпеки представники команд почергово вправлялися у стрільбі зі зброї, а саме пістолета Макарова, ручного кулемета Калашникова та рушниці (відпрацьовували бінокулярну стрільбу — стрільбу без прицілювання).

Після проходження усіх завдань особовий склад управлінь, бригад і батальйонів рот охорони Волинської області вишикувався для відзначення переможців змагань. Нагороджував кращих стрільців — керівник апарату обласної державної адміністрації Богдан Гончарук.

«Я дякую усім вам, що попри складні погодні умови ви прибули на полігон та змагалися, бо територіальна оборона не залежить від погоди. Найперше хочу побажати усім нам, щоб в Україні запанував мир. Нехай ці навички ніколи не доведеться нікому з вас застосовувати на практиці», — звернувся до присутніх Богдан Олександрович.

Так, за підсумками 2019 навчального року, Почесною грамотою обласної державної адміністрації та перехідним кубком «Кращий військовий комісаріат Волинської області з питань організації та підготовки підрозділів територіальної оборони» нагородили Володимир-Волинський об'єднаний військовий комісаріат (військовий комісар — підполковник Руслан Яцій).

Подяку голови обласної державної адміністрації та перехідний вимпел “Кращий підрозділ тероборони Волинської області” вручили військовій частині А7063 (місто Ковель, командир — майор Олексій Шумік).

За 1 місце у змаганнях з вогневої підготовки під час проведення в області Дня територіальної оборони відзначили команду військової частини А7062 (місто Луцьк, військовий комісар — полковник Василь Худик).

За зайняте друге місце — команду роти охорони Камінь-Каширського районного комісаріату (військовий комісар — підполковник Сергій Швачко).

За третє — команду роти охорони Володимир-Волинського об'єднаного районного військового комісаріату (військовий комісар — підполковник Руслан Яцій).

Також нагородили громадське формування з охорони громадського порядку та державного кордону «БУГ» (керівник — Олександр Калюжний) за сприяння Збройним Силам України у вирішенні питань підготовки підрозділів територіальної оборони та з нагоди проведення в області Дня бійця територіальної оборони.

















 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024