У Литовезькій громаді втілюють ініціативу за фінансування Євросоюзу

27 Вересня 2019, 10:02
Збір використаних батарейок 974
Збір використаних батарейок

На території Литовезької громади втілюється ініціатива «Думай екологічно».

У серпні провели 4 тренінги «Думай та дій екологічно» із залученням експертів з Луцька, Нововолинська та Львівської області; виготовляють 4 контейнери для сміття (для сіл Біличі та Литовеж); облаштують 2 зупинки громадського транспорту, повідомляють у Литовезькій ОТГ.

У рамках ініціативи придбали 2 спеціалізовані контейнери для збору використаних батарейок місткістю 10 кг кожна. Пункти прийому відкрили у магазині села Біличі; садочку, БК та школі села Литовеж; сільській раді села Мовники.

Тим часом у Заболотцівському ліцеї понад 2 роки збирають використані батарейки. За весь час школярі з батьками та вчителями зібрали понад 7,5 літрів використаних батарейок! Незабаром їх помістять у спеціалізований контейнер та скерують на утилізацію.

Ініціатива «Думай екологічно» спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і реалізовується за допомогою Програми «U-LEAD з Європою», громадської організації «Біличанка» та Литовезької сільської ради у рамках проєкту «Покращення якості послуг в сфері управління відходами на муніципальному рівні в ОТГ».

Читайте такожМешканців Іваничівщини навчали думати та діяти екологічно

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром