На Іваничівщині боргують зарплату працівникам освітніх закладів

25 Вересня 2019, 16:44
1444

В бюджеті Іваничівського району повністю відсутні кошти для виплати заробітної плати технічному персоналу шкіл.

Про це стало відомо 25 вересня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, – інформує ІА «Волинські новини»

Керівниця управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна розповіла, що, як і щороку, області не вистачає освітньої субвенції.

Так, до облради надійшли звернення Профспілки працівників освіти і науки України Василя Грановського та голови освітньої комісії Іваничівської райради.

Як повідомила постійна комісія з питань освіти, культури, спорту, духовного відродження та роботи з молоддю Іваничівської районної ради, в бюджеті Іваничівського району повністю відсутні кошти для виплати заробітної плати технічному персоналу шкіл.

«У серпні технічним працівникам було виплачено аванс у розмірі по 700 гривень. Кошти для подальшої оплати праці до кінця року відсутні. Внутрішніх резервів для наповнення районного бюджету немає», – вказав голова комісії, директор КЗ «Грядівський ліцей» Володимир Томчук.

Своєю чергою, Профспілка працівників освіти і науки України Василя Грановського повідомила, що станом на 10 вересня сума невиплачених коштів працівників освіти Локачинського району та Привільненської ОТГ становить 1,130 мільйона гривень.

Людмила Плахотна пояснила, що це пов’язано з наявністю неукомплектованих шкіл, де «вчитель проводить уроки в класі з трьома учнями».

Вона зазначила, що в новому проєкті держбюджету на 2020 рік освітню субвенцію Волинській області збільшено на 230 мільйонів гривень.

Читайте також: На Іваничівщині з ювілеєм привітали знану освітянку

Коментарі
26 Вересня 2019, 11:25
А медикам в Іваничівській ЦРЛ?Коли почнуть платити зарплати?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024