Мешканця Іваничівщини судитимуть за державну зраду

19 Вересня 2019, 11:15
1366

Прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 24-річним мешканцем Іваничівського району державної зради.

Управління Служби безпеки України в області зібрало докази про те, що чоловік умисно скоїв певні дії, які нанесли шкоду інформаційній безпеці України. Також він надав представникам іноземної держави допомогу в проведенні підривної діяльності проти нашої країни, – повідомляють у прокуратурі Волинської області.

Громадянин, перебуваючи на території іншої країни, у липні 2018 року надав добровільну усну та письмову згоду співробітнику іноземної спецслужби на конфіденційне співробітництво.

Вступивши в агентурні відносини зі спецслужбою, волинянин розпочав здійснювати розвідувально-підривну діяльність на території України, проте згодом з’явився у правоохоронні органи та зізнався у цьому.

Нині його обвинувачують у державній зраді і невдовзі він постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.

Зауважимо, що за такий злочин санкцією ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: Волинським гірникам кілька місяців боргують заробітну плату

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром