Волинським гірникам кілька місяців боргують заробітну плату

19 Вересня 2019, 10:00
1182

Гірники копальні №10 «Нововолинська» не отримали зарплат ще за липень. На початку серпня гірникам віддали заборговане за червень.

Про виданню БУГ розповів голова голова незалежної профспілки гірників копальні Василь Прадід. 

«Заборгованість насправді є за липень, серпень і вересень. У серпні була заборгованість за червень. Я тоді звернувся на гарячу лінію і маю на підтвердження лист від інспекції праці, що в нас виникла заборгованість, хоча фінансування систематичне. Приїхав інспектор праці і 7 числа нам виплатили заборгованість за червень. 

25 серпня в мене було ще одне звернення про те, що за липень зарплату знову не виплатили. Мені дали відповідь, що повноваженя управління держпраці вичерпані, подавайте в суд», – розповів Василь Прадід.

Нагадаємо, раніше Григорій Бар повідомляв, що працівники шахти ще не отримали гроші за серпень та частину вересня.

Працівники шахти стверджують, що зарплати їм затримують, і хочуть дізнатися причину.

Директор шахти №10 Григорій Бар повідомив журналістам, що зарплата за липень є «заборгованою», а є різниця між «заборгованою» і «невиплаченою».

«Є заборгована, а є невиплачена. Заборгована – це є заборгованість, ми винні. А невиплачена – це значить, що вона мала би бути виплачена, але на сьогоднішній день факт її виплати не звершився...Коштів немає», – відповів Бар.

Читайте також: У держбюджеті не заклали кошти на добудову шахти №10 «Нововолинська»




 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром