У держбюджеті не заклали кошти на добудову шахти №10 «Нововолинська»

17 Вересня 2019, 11:25
Шахта №10 «Нововолинська» 1269
Шахта №10 «Нововолинська»

У проєкті державного бюджету, який винесли на розгляд Верховної Ради 15 вересня, нічого не згадують про виділення коштів для шахти №10 «Нововолинська».

Проте, до проєкту ше можуть подати зміни і передбачити необхідні гроші на її утримання чи добудову, – інформує БУГ.

На підтримку вугільної галузі, згідно з проєктом, піде майже 3 мільярди гривень.

Так на реструктуризацію вугільної галузі передбачено майже 2 мільярди гривень, на гірничорятувальні заходи на вугледобувних підприємствах 290 мільйонів, ліквідацію вугледобувних та торф’яних підприємств 660 мільйонів, наукову та науково-технічну діяльність у сфері паливо-енергетичного комплексу та вугільної промисловості 8 мільйонів гривень.




Про цільове виділення коштів на добудову шахти в загальному документі не йдеться.

За словами директора шахти Григорія Бара, інформацію про те, що коштів на 10 шахту не передбачено, він чув, проте проєкт бюджету ще мав пройти певні погодження в комітетах і, наскільки відомо йому, кошти на шахту повинні закласти.

Для того, щоб утримати об’єкт у безпечному стані на наступний рік потрібно 75 мільйонів гривень, щоб його добудувати – близько 600 мільйонів.

Сьогодні на шахті працює більше 180 будівельників.

На запитання, що буде, якщо кошти на шахту все ж не передбачать, директор відповідає: «боюся прогнозувати». Скоріше за все, розповідає Бар, підприємство включать у список на приватизацію.

Що стосується зарплат працівникам, то вони ще не отримали гроші за серпень та частину вересня.

«Сьогодні все в підвішеному стані. Минулого року спочатку нам передбачили 14 мільйонів. А потім вже на початку року додали кошти. Ситуація неоднозначна», – сказав Григорій Бар.

Читайте також: Оборудки, активи та «відзнаки» екскерівника ДП «Волиньвугілля», – в об'єктиві журналістського розслідування

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024