У Луцьку відбудеться вручення літературної премії імені Івана Корсака

10 Вересня 2019, 13:35
642

Церемонія вручення літературної премії імені Івана Корсака відбудеться 15 вересня о 15:00 год в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

Літературну премію імені видатного українського письменника, журналіста, почесного громадянина Луцька та Каменя-Каширського  Івана Корсака вперше започаткували минулого року. Першим Лауреатом став письменник, публіцист, філософ, викладач університету, заслужений діяч науки і техніки України Петро Кралюк.

Нагородження відбудеться за участі голови журі, відомого письменника, директора видавництва «Ярославів Вал» Михайла Слабошпицького, фундатора премії, доктора економічних наук Віктора Корсака, а також першого лауреата конкурсу – Петра Кралюка та інших високоповажних членів журі конкурсу. До слова, усі наступні лауреати, згідно з положенням про вручення Премії автоматично стають членами журі.

Нагадаємо, що Літературну премію імені Івана Корсака 2018 року започаткувала родина письменника спільно з видавництвом «Ярославів Вал» задля розвитку історичного роману та увіковічення пам'яті Івана Корсака. Вручення премії відбуватиметься щороку до Дня народження письменника 15 вересня.

Читати також: Інвестиція в майбутнє: чому дитині варто навчатись у Малій Академії сучасного мистецтва

Згідно з положенням про Літературну премію імені Івана Корсака, твір, наданий для участі на здобуття нагороди, обов’язково має бути присвячений історії України, написаний українською мовою на високому художньому рівні та мати великий читацький розголос.

Лауреата визначає журі шляхом таємного голосування. Він отримує диплом, медаль, а також грошову винагороду 50 тисяч гривень.

«Запрошуємо журналістів, письменників, літературознавців,  представників влади та активну громадськість міста до участі у заході.  Вхід вільний», – інформують організатори.

Читати також: У «Музеї Корсаків» Белла Логачова презентувала малюнки з «Сірої зони: війна поруч»


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024