Оголосили конкурс на встановлення медіастудії, де навчатимуть цифрової грамотності

11 Вересня 2019, 10:00
Фото ілюстративне 699
Фото ілюстративне

В Україні запустили проєкт розвитку шкільних медіа Youth MediaLab 2019-2020.

Це спільний проєкт Міністерства інформаційної політики та Міністерства освіти і науки, повідомив Укрінформ.

У 2018 році під час пілотування проєкту школярів навчали основам журналістських стандартів та як створювати якісний контент. Youth MediaLab триватиме до квітня 2020 року.

«Перший етап – це оголошення конкурсу, пропозицій на участь у програмі. І друга складова – це розробка веб-платформи, яка буде спрямована на те, щоб шкільні медіа по всій Україні могли обмінювати своїм контентом, і навчатися удосконалювати свої навички у розвитку шкільних медіа, брати участь у суспільному житті своєї громади», – розповіла завідувачка сектору з питань європейської інтеграції Мінінформполітики Людмила Василенко.

Конкурс стартує 5 вересня і триматиме до 11 жовтня. До 31 жовтня оберуть 20 шкіл-переможниць.

У закладах, які виграють конкурс, встановлять медіастудії, де навчатимуть цифрової та медійної грамотності.

Доступ до медіа-платформи Youth MediaLab матимуть всі школи: там можна буде публікувати медіаматеріали, брати участь та ініціювати конкурси, флешмоби та інші активності.

«Платформа дозволятиме завантажувати фото, текстові та відеоматеріали на сайт, ділитися ними у соціальних мережах та месенджерах», – зазначила розробниця платформи Юлія Матяш.

Проєкт соціальний та некомерційний, а вся технічна та навчальна підтримка шкільних та молодіжних медіа буде безкоштовною.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024