На Іваничівщині боржники відпрацювали більше 2 тисяч гривень аліментів

22 Серпня 2019, 16:05
736

Завдяки суспільно корисним роботам мешканці Іваничівщини відпрацювали біля 3 тисяч гривень заборгованих аліментів.

Про це інформує Державна виконавча служба у Волинській області.

Державні виконавці нагадують, що суспільно корисні роботи – є одним із видів покарання для неплатників аліментів. Цей вид покарання був введений першим пакетом законопроектів #ЧужихДітейНеБуває, що набули чинності у минулому році.

Варто знати, якщо сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, то боржник підлягає адміністративній відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт. Але, якщо ж такі аліменти мають сплачуватись на дитину, яка має інвалідність або є важкохворою, то заборгованість має становити у сукупному розмірі суму відповідних платежів за 3 місяці для притягнення боржника до адміністративної відповідальності.

Проте, не всіх осіб можна притягнути до суспільно-корисних робіт. Так, вони не призначаються особам, визнаним інвалідами I або II групи, вагітним жінкам, жінкам старше 55 років та чоловікам старше 60 років. Суспільно корисні роботи можуть призначатися на строк від 120 до 360 годин і виконуються не більше восьми годин, а неповнолітніми – не більше двох годин на день.

Суспільно корисні роботи боржник має виконувати у вільний від роботи чи навчання час і за їх виконання порушнику нараховуватиметься плата за виконану ним роботу. Оплата праці здійснюється погодинно за фактично відпрацьований час у розмірі не меншому, ніж встановлений законом мінімальний розмір оплати праці.

У цьому році за ініціативи державних виконавців винесено 388 постанов про накладення на боржника стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.

З 1 січня 2019 року, завдяки застосуванню нових обмежень, державними виконавцями юстиції Волині стягнуто 256 572 тис грн., які спрямовані на виплату аліментів.

В Іваничівському районі складено 2 постанови та стягнуто 2 856 гривень заборгованості.

Читайте також: Поліцейські перевірятимуть, чи законно «євробляхери» їздять в Україні

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024