Мешканців Іваничівщини навчали думати та діяти екологічно

18 Серпня 2019, 16:00
Borys Karpus 1203
Borys Karpus

Громада села Біличі, що на Іваничівщині, звяла участь у тренінгу «Думай та дій екологічно».

Про це на своїй сторінці у Facebook інформує Vika Slyvka

«Аж 4 експерти з Луцька та Нововолинська Заріна Дацик, Петро Лавринюк, Inna Voilo, Borys Karpus ділилися інфою про стан екології, про необхідність сортування сміття, про шкідливий вплив батарейок і не тільки. Загалом вчилися дивитись на сміття не як на відходи, а як на ресурс. Наприклад, як можна використати кришечку від ПЕТ-пляшки? Викинути у смітник? Та ні! Лише за кілька хвилин учасники тренінгу знайшли понад 10 варіантів повторного використання!
А ще дуже важливо не лише сортувати сміття, а намагатися зменшувати його об'єм у вашому сміттєвому кошику. Як? Наприклад, відмовлятися від речей, без яких можна обійтися. Наприклад, купуючи фрукти, їх не потрібно вкладати у поліетиленові пакети!
Під час тренінгу генерували ідеї, яким чином кожна людина може долучитися до покращення стану довкілля у своєму селі та громаді», – йдеться у дописі.

Довідково:

Тренінг «Думай та дій екологічно» був організований громадською організацією «Біличанка» у рамках проєкту «Покращення якості послуг в сфері управління відходами на муніципальному рівні за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Проєкт реалізовується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.













 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024