Уродженка Іваничівщини дивує Європу своїм борщем, пише книги та знімає кіно

14 Серпня 2019, 15:15
Оксана  Кизимчук 1885
Оксана  Кизимчук

У Нововолинській центральній міській бібліотеці 12 серпня відбулася творча зустріч з уродженкою села Бужанка, Поромівської ОТГ, Оксаною  Кизимчук. 

15 років тому доля занесла Оксану далеко за межі батьківщини. Спершу вона поїхала в Німеччину працювати в програмі Au-pair (догляд за дітьми), щоб краще вивчити мову й шукати можливості навчання. А далі було вивчення комунікаційного дизайну, фокус-фотографії в Університеті прикладних наук у місті Майнц.

 З 2009 року почала подорожувати Україною: Гуцульщина, Волинь, Рівненщина, Київщина. Побачене і пережите відтворювала на фотографіях, папері та у відео. Одним з результатів складної і тривалої роботи стала книга «Дитинство під дубами», що опублікована німецьким видавництвом «Kerber» у 2016 році.
Численні виставки робіт за кордоном (з 2010 року у Німеччині понад 60 персональних виставок і читань) відкрили Європі унікальну душу української людини.

Нині талановита уродженка Іваничівщини займається графікою, малярством, створенням плоских скульптур, дизайном, фото- та відеозйомкою, написанням книг, співає, готує для гостей борщ на 10 літрів… Це її твір «Втрачений рай» зараз висить у клініці Ноя в Червоному Хресті в Касселі (Клініка пластичної хірургії при професорі Ернст Магнус Ной).

Джерело: Нововолинська ЦБС

Фото – Олександр Ільницький

Читайте також: У Нововолинську активна молодь не має місця для втілення ідей






Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024