В Іваничах не лишилося лікарів-акушерів, пологове відділення – закривають

31 Липня 2019, 13:34
Пологове відділення Іваничівської ЦРЛ 2957
Пологове відділення Іваничівської ЦРЛ

Пологове відділення Іваничівської центральної районної лікарні хочуть перепрофілювати на педіатричне.

Породіллі, які стоять на обліку, будуть народжувати в медичних закладах інших населених пунктів, – розповіла виданню БУГ головний лікар Іваничівської ЦРЛ Алла Баранчук.

30 липня оприлюднили інформацію про закриття пологового відділення:

«В Іваничах неприємна звістка – зачиняють пологове відділення. Сумно. Ніхто не задумається, а що робити жінкам, які в цікавому положенні, їхати за кілометри, шукати де найближче пологове. Люди, бийте на сполох, бо це життя наших дітей і онуків. Яка краса, чистота і умови були для жінок!», – написала Валентина Бжицька у Facebook.

Головний лікар медзакладу розповіла, що пологове відділення перепрофілюють на педіатричне, бо недостатньо ліжок  у дитячому відділенні, яких там всього 10.

Нині на обліку в жіночій консультації нині перебуває близько 60 вагітних жінок, з яких 14 готуються до пологів. Два молодих спеціалісти перейшли працювати до нещодавно відчиненого обласного перинатального центру, один – у декретній відсутці.

«В пологовому відділенні Іваничівської ЦРЛ не лишилося лікарів-акушерів. Якщо б спеціалісти прийшли на роботу, питання б відпало. Будемо просити лікаря, який в декретній відпустці, вийти на роботу, та дитині лише рік. Вирішуватися доля пологового відділення буде в вересні. Ми отримали погодження від управління охорони здоров’я. Направили листи до медзакладів Володимир-Волинського, Нововолинська, Горохова. Попереджена і екстренна медична допомога. Породіль будуть направляти на пологи до найближчих  лікарень. Гінекологи в жіночій консультації, яких також є лише три на 2,5 ставки, будуть надалі проводити огляд вагітних та планово направляти на пологи», – пояснює Алла Баранчук.

Читайте також: З'ясовують причини нещасного випадку на шахті «Бужанська»












 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024