Волинянам нагадують про необхідність оновити дані в податковій

28 Липня 2019, 09:00
Фото ілюстративне 887
Фото ілюстративне

Якщо ви змінили прізвище або місце проживання, про це необіхдно повідомити податкову.

Згідно зі ст.67 Конституції України кожен громадянин зобов’язаний сплачувати податки і збори у порядку і розмірах, визначених законом. Про це інформує управління ГУ ДФС у Волинській області.

Відповідно до п.70.7 ст.70 Податкового кодексу України фізичні особи-платники податків зобов’язані подавати до контролюючих органів відомості про зміну даних, які вносять до облікової картки платника податків або повідомлення. Відомості про зміну даних подає платник податку протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за формою 5-ДР до контролюючого органу за своєю податковою адресою, а фізична особа, яка не має постійного місця проживання в Україні, – до контролюючого органу за місцем отримання доходів або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування.

У пункт п.45.1 ст.45 ПКУ вказано, що платник податків зобов’язаний визначити свою податкову адресу. Податковою адресою платника податків-фізичної особи визнане місце її проживання, за яким її беруть на облік як платника податків у контролюючому органі. Платник податків-фізична особа може мати одну податкову адресу.

Контролюючі органи надсилають податкове повідомлення-рішення про сплату земельного податку і податку на нерухоме майно на податкові адреси (адреси проживання) фізичних осіб.

«Шановні громадяни! Не відкладайте свій візит до контролюючого органу – приведіть свої документи у відповідність до чинного податкового законодавства», – йдеться у повідомленні.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024