Вибори на окрузі №19: спостерігачі фіксують перші порушення

21 Липня 2019, 11:20
В  окрузі №19 виявили агітплакати на користь двох кандидатів 1028 Джерело: ГМ ОПОРА
В  окрузі №19 виявили агітплакати на користь двох кандидатів

На Волині фіксують перші порушення на дільницях - розміщення сейфа з бюлетенями за межами дільниці, нестачу переносних скриньок та кабін для голосування і розміщення кабіни біля вікна.

Також у «день тиші» та станом на 07:50 дня голосування на Волині виявляли агітацію та приховану агітацію, – інформує громадська мережа ОПОРА.

Спостерігачі інформують про нестачу переносної скриньки на дільниці №070501 у селі Рованці Луцького району (округ №20). На дільниці №070024 (середня) у селі Зимне Володимир-Волинського району (округ №19) міститься лише три скриньки та три кабінки.

Окрім того, спостерігачі фіксують агітацію, в тому числі й приховану. Так, напередодні дня повторного голосування, а також станом на 07:30 ранку 21 липня спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували такі матеріали у кожному із п’яти округів. Зауважимо, що у деяких випадках ідеться, що матеріали не познімали із дощок оголошень, іноді ж вони розміщені в неналежних місцях (зупинки, електроопори тощо)

В  окрузі №19, наприклад, виявили агітплакати на користь двох кандидатів - Ірини Конєвої (само висування) та Сергія Гргоренка («Єврпейська Солідарність»). Матеріали станом на 07:30 дня голосування розміщені на дошках оголошень.

Опора нагадує, що відповідно до частин 2-3 статті 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України» передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування. Передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється. У цей же час забороняються проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій, пікетів) від імені партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидатів в депутати, розповсюдження агітаційних матеріалів, а також публічні оголошення про підтримку партією чи окремими кандидатами у депутати проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів.

Читайте також: Пам'ятка виборця: що можна та не можна робити на виборчій дільниці 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024