Мешканці Павлівської громади взяли участь у відкритті Дому Трьох Культур

18 Липня 2019, 10:00
1896

На запрошення гміни-партнера Войславіце республіки Польща, делегація від Павлівської ОТГ взяла участь у відкритті Дому Трьох Культур, що відбувалося в Майдані Островському (Республіка Польща).  

У складі делегації - очільник громади Андрій Сапожник, головний спеціаліст гуманітарного відділу з питань культури Олена Шумик та народний аматорський фольклорно-етнографічного колектив «Берегиня» БК с. Жашковичі (керівник - Наталія Мельничук), - інформує офіційний сайт громади.

В перший день перебування, учасників дійства привітав голова Павлівської громади Андрій Сапожник вручив вуйту гміни Войцлавіце вітальну листівку. Під час заходів творчий колектив «Берегиня» презентував низку українських народних пісень, де кожен номер глядачі сприймали бурхливими оплесками. Крім того, учасники колективу показали елементи обрядового дійства «Обжинки» і на знак достатку та благополуччя подарували обжинковий вінок та сніп вуйту гміни.

Другий день видався не менш насиченим. Заходи відбувалися в містечку Войцлавіце в центральному Домі культури, де  аматорський колектив «Берегиня» дарував своє пісенне мистецтво вже для місцевих жителів. На завершення зустрічі для представників української делегації влаштували цікаву екскурсію: ознайомили з архітектурою, історією та визначними туристичними місцями гміни Войславіце.  

Свято дружби і духовної єдності стало підтвердженням становлення та зміцнення партнерських відносини між Павлівською громадою та гміною Войславіце.

Читайте також: Як Іваничівська громада гуляла на фестивалі «Княжий»

1

1


1

1

1

1



 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024