На Іваничівщині у браконьєрів конфіскували 12 кілограмів риби

16 Липня 2019, 15:53
1381

Інспектори Волинського рибоохоронного патруля з 8 до 14 липня зафіксували 15 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, оформили шість протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальтва), шість – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення), та два – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформили один акт виявлення та вилучення айна без власника.

«Загалом, у порушників конфіскували 12 кілограм водних біоресурсів та 3 заборонених знарядь лову (сітні). Загалом штрафів на суму 306 гривень», – повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль»  Сергій Починок.

До прикладу, 9 липня інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували грубе порушення правил рибальства. Інцидент відбувся на р. Західний Буг, поблизу села Заставне Іваничівського району Волинської області. Орієнтовно о 23:00 затримали двох порушників, які виловлювали рибу забороненим знаряддям лову – однією риболовецькою сіткою. Завдяки оперативним діям рейдової групи, правопорушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

На осіб оформили протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову вилучили. Матеріали справ скерували до суду для залучення громадян до відповідальності.

З метою попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства працівники відомства активно провадять роз’яснювальну роботу серед населення області.

В управлінні рибоохорони функціонує цілодобова телефонна «гаряча лінія» 067-360-78-40. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства, прохання повідомити Волинський рибоохоронний патруль за вказаним номером.

Довідка: У відомтсві нагадують, що хоч нерестова заборона закінчилась, але деякі обмеження на лов водних біоресурсів залишаються. Зокрема, рибу дозволено ловити з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом. Крім цього, добова норма вилову риби на одну людину не повинна перевищувати 3 кілограми, а раків – 30 штук.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024