Інспектували стан справ у різних галузях Поромівської громади

05 Липня 2019, 14:01
Поромівська громада 1233
Поромівська громада

Під керівництвом голови районної державної адміністрації Лілії Кревської відбулось виїзне засідання колегії районної державної адміністрації на території Поромівської сільської ради.

На порядок денний винесли питання про стан виконання розпоряджень голови райдержадміністрації від 6 червня 2017 року №184 «Про роботу виконавчих комітетів Грядівської та Старолішнянської сільських рад по здійсненню делегованих повноважень органів виконавчої влади (в частині виконання повноважень Старолішнянської сільської ради), від 06.04.2018 року №105 «Про роботу виконавчого комітету Поромівської  сільської ради щодо здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади». Про це повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Участь у засіданні взяли члени колегії, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, окремих установ і організацій району, сільські голови.

Керівник виконавчої гілки влади в районі Лілія Кревська ознайомила присутніх з порядком проведення виїзного засідання колегії райдержадміністрації.

Засіданню колегії передувало ознайомлення із закладами освіти та культури у селах Поромів і Бужанка.

Відтак, колегія свою роботу розпочала у Поромівському ліцеї, де члени колегії поспілкувались з в.о директора навчального закладу Наталією Ковальчук, поцікавились подальшими планами і першочерговими  завданнями.

Насамперед присутні оглянули стан проведення капітального ремонту даху, фінансування якого здійснювалось за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Опісля  оглянули стан підготовки нового освітнього простору для навчання учнів 1 класу.

Слід зазначити, що в Пормівській ОТГ уже закупили дидактичні матеріали,  меблі, мультимедійне та комп’ютерне обладнання.

Далі учасники виїзного засідання колегії РДА оглянули стан проведення ремонтних робіт на ділянці дороги загального користування місцевого значення по вулиці Тимовського в селі Поромів.  А також ділянку дороги місцевого значення Поромів – Бужанка, на якій на умовах співфінансування обласного та місцевого бюджетів здійснено поточний дрібний ремонт (білощебеневе покриття).

Свою роботу колегія продовжила у Бужанківському ліцеї імені Миколи Корзонюка, де в.о. директор навчального закладу Лілія Поліщук також розповіла про стан підготовки нового освітнього простору для навчання учнів 1 класу.

Наступний об’єкт, який оглянули присутні – це Будинок культури. Слід зазначити, що тут проведено капітальний ремонт, що фінансувався за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на  формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад та придбано меблі за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Тут і розпочалось пленарне засідання колегії райдержадміністрації.

З інформацією про  стан виконання розпоряджень голови РДА про роботу виконавчого комітету Поромівської  сільської ради щодо здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади  виступив сільський голова Євген Недищук.

Заслухавши та обговоривши  інформацію Поромівського сільського голови колегія районної державної адміністрації вирішила рекомендувати виконавчому комітету Поромівської сільської ради  Євгену Недищуку активізувати роботу щодо виконання завдань, визначених розпорядженнями  голови райдержадміністрації від 06.06.2017 року № 184  «Про роботу виконавчих комітетів Грядівської та Старолішнянської сільських  рад по здійсненню делегованих повноважень органів виконавчої влади (в частині виконання повноважень Старолішнянської сільської ради), від 06.04.2018 року № 105 «Про роботу виконавчого комітету Поромівської  сільської ради щодо здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади»

Окрім того, забезпечити  контроль за виконанням робіт та освоєнням коштів на  об’єктах за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності.

А також введення містобудівної документації здійснювати з врахуванням змін  до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (у редакції від 22 травня 2019 року).

Відповідно до статті 4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», з метою належної організації роботи щодо соціального захисту дітей, в тому числі дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування,  створити в структурі виконавчого комітету Поромівської сільської ради службу у справах дітей.

Про результати проведеної роботи проінформувати райдержадміністрацію до 10 грудня цього року.






Читайте такожЯкі питання вирішували на 36 сесії Іваничівської районної ради

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024