Іваничвський район перевірять на безпечність

04 Липня 2019, 14:08
Під час наради 1324
Під час наради

Про основні напрямки і питання підготовки до комплексної перевірки, виконання вимог, законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб у Іваничівському районі говорили на нараді у голови районної державної адміністрації Лілії Кревської 4 липня 2019 року.

Участь у нараді взяли члени районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, керівники спеціалізованих служб району та представники ОТГ, повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

З інформацією виступив головний спеціаліст з питань цивільного захисту райдержадміністрації Віталій Стаднік.

Відтак, під час перевірки буде визначатись стан виконання та реалізації територіальними органами виконавчої влади вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, аварійно-рятувальної справи у Волинській області управлінням ДСНС України у Волинській області, його міськими та районними підрозділами, – повідомив Віталій Стаднік.

Наступне питання порядку денного – про забезпечення безпеки людей на водних об’єктах району. Доповів провідний інспектор Іваничівського РС УДСНС України у Волинській області Роман Турок.

З початку купального сезону в районі загинула одна особа. Так, 24.06.2019 р. в с. Литовеж Іваничівського району на території ГРК «Три бобри» на штучній водоймі загинула під час купання громадянка Ловбек Діана, 2001р.н., проживала в м. Нововолинську. Тіло загиблої витягнуто з річки водолазами АРЗ СП УДСНС України у Волинській області.

З метою дотримання до вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах України, затверджених  наказом МВС України від 10.04.2017  №301 та вказівки ДСНС України від 6 квітня 2019 року №02-6606/262, з метою забезпечення готовності місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області під час купального сезону інспекторським складом проведено роботу щодо виявлення та взяття на облік усіх водних об’єктів, пляжів, місць масового відпочинку на воді, санаторіїв, розважальних та оздоровчих закладів поблизу води, у тому числі дитячих. Проведеною роботою встановлено водойм придатних для організації пляжів та інших місць масового відпочинку населення на водних об’єктах,  який  відповідав би правилам та вимогам нормативних документів на території району в даний час немає.

У зв’язку з вищевикладеним просимо керівників ОТГ, голів сільських рад, власників та орендарів водних об’єктів встановити інформаційні стенди з наглядною агітацією та забороняючи знаки безпосередньо біля місць можливого відпочинку  про заборону купання. А також вжити невідкладні заходи по недопущенню виникнення стихійних пляжів.

За підсумками наради  голова районної державної адміністрації Лілія Кревська дала ряд доручень та завдань щодо вирішення даних питань на належному рівні.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024