Грибовиця: фермер вирощує ягоди за унікальною технологією

18 Червня 2019, 18:24
Вирощування ягід 2105
Вирощування ягід

Ця методика значно здешевлює вартість закладки плантації, дозволяючи отримати 15-20 тонн врожаю з гектара.

Волинський фермер Андрій Міндзя із села Грибовиця Іваничівського району уже понад вісім років займається фермерством і з кожним новим сезоном розширює своє господарство, пише Kurkul.

Фермер переймає досвід від польських аграріїв, особисто відвідує фермерські господарства для впровадження нових, а головне ефективних технологій.

Наразі ягоду вирощують на відкритому ґрунті. Метод вирощування на соломі – це німецька технологія без застосування додаткових технологічних засобів: гребенів, плівки, зрошення.

Ця методика надзвичайно здешевлює закладку плантації, але можна отримати 15-20 т продукції з гектара.

Солома в них використовується для контролю забур’яненості та від заморозків. Ця технологія передбачає 10 т соломи на гектар, що дуже багато. Таким чином, солома оберігає плантацію від морозів та дозволяє контролювати початок росту навесні.

Технологія дозволяє мінімізувати ручну працю, що дозволяє збільшити ціну при зборі ягід для найманих працівників.

Читайте такожФундук, равлики, ягоди та овочі - про що говорили на «Дні поля» на Іваничівщині

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024