На Іваничівщині на зарплати працівникам соціально-культурної сфери бракує понад 11 мільйонів гривень

07 Червня 2019, 11:50
Заборгованість 1325
Заборгованість

Відбулася зустріч голови районної державної адміністрації Лілія Кревської за участі заступника голови райдержадміністрації Людмили Войтович та начальник управління фінансів райдержадміністрації Тетяни Крась із викладачами дитячої музичної школи щодо стану фінансування установи та перспективи подальшої роботи.

На зустрічі присутні: директор ДМШ Тетяна Шиманська, викладачі та інший персонал школи.

На початок розмови голова РДА Лілія Кревська ознайомила присутніх із станом фінансування районних бюджетних установ соціально-культурної сфери станом на 1 червня.

Відтак, незабезпеченість асигнуваннями для виплати заробітної плати з нарахуваннями працівникам районних бюджетних установ соціально-культурної сфери становить 11,6 мільйонів гривень. У тому числі, в установах, які фінансуються за власні кошти районного бюджету, незабезпеченість складає 4,8 мільйона гривень.

Слід зазначити, що з метою збереження районних установ необхідне співфінансування ОТГ, адже без допомоги громад утримання та функціонування даних закладів неможливе. Обсяг районного бюджету за доходами на 2019 рік складає 154,0 мільйона гривень, у тому числі власні надходження становлять 2,3 мільйона гривень, що складає лише 1,5% у структурі надходжень. Тому власним фінансовим ресурсом район не в змозі вирішити цю проблему.

На завершення зустрічі керівник виконавчої гілки влади у районі Лілія Кревська запевнила, що буде робити все можливе для того, щоб районні установи позашкільної освіти діяли, а обдаровані дітки мали змогу розвивати сої здібності й таланти.

Читайте такожНа Іваничівщині не можуть визначитись, хто ж має фінансувати бюджетні установи району

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024