В громаді на Іваничівщині на зарплати освітянам бракує майже 3 мільйонів гривень

05 Червня 2019, 10:45
1044

До кінця 2019 року в області декларується незабезпеченість асигнувань витрат на заробітну плату працівникам бюджетних сфер у сумі 230,5 мільйона гривень.

Про це повідомили на офіційній сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка у Facebook.

Відповідну інформацію надали фінансові органи та органи місцевого самоврядування ОТГ. Розрахунково ця сума становить половину місячного фонду оплати праці. Аби не допустити невиплату, голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко провів у вівторок, 4 червня, робочу нараду з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Забезпечення бюджетників заробітними платами здійснюється за рахунок коштів субвенцій з державного бюджету. Найбільші суми незабезпеченості – по галузях охорони здоров’я та освіти, де цей показник знаходиться на рівні, відповідно, 115,4 та 58 мільйонів гривень, і в загальній сумі займає 89 відсотків.

Директор департаменту фінансів обласної адміністрації Ігор Никитюк пояснив, з чим пов`язана недостача коштів.

«Що стосується освітян – вагому роль відіграє наповнюваність класів, за якою й розраховується сума субвенції. За таких умов території, де фактична наповнюваність класів дорівнює або перевищує розрахункову, заклади матимуть достатній ресурс освітньої субвенції, а інші – змушені будуть оптимізовувати мережу шкіл та класів шляхом збільшення їх наповнюваності. Проведений аналіз свідчить, що в області із 70-ти територій по 32-х фактичний показник наповнюваності нижчий розрахункового», – повідомив посадовець.

За його словами, з цієї причини незабезпеченість декларується, наприклад, по Локачинському (6,1 млн грн), Рожищенському (5,9 млн грн) районних бюджетах, бюджетах Ківерцівської (8,0 млн грн), Павлівської (2,9 млн грн), Старовижівської (2,5 млн грн), Тростянецької (1,9 млн грн), Поворської (1,8 млн грн), Турійської (1,3 млн грн.), Шацької (1,1 млн грн), Луківської (1,1 млн грн) об’єднаних територіальних громад.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко доручив розібратися та зробити аналіз місцевих бюджетів в частині нестачі коштів на заробітну плату працівникам бюджетних сфер. Окрім того, з метою прийняття узгодженого рішення та недопущення невиплати заробітних плат посадовець дав завдання організувати кущові наради з відповідальними посадовцями на місцях.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39