Волинянин Андрій Герус: хто він, представник президента в Кабміні

04 Червня 2019, 09:30
Андрій Герус 1979
Андрій Герус

Уродженця міста Нововолинськ Андрія Геруса Президент України Володимир Зеленський призначив своїм представником у Кабінеті міністрів.

До цього моменту Герус був членом команди Зеленського з енергетики і є чинним головою Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг, - йдеться у матеріалі 24 каналу.

Андрій Герус народився у 1982 році в Нововолинську, в шахтарській сім’ї. Освіта – Львівський національний університет імені Івана Франка, економічний факультет, спеціальність – економічна кібернетика. Здобув ступінь МВА у Гренобльській школі бізнесу в Лондоні.

Має дружину Наталію та виховує двох доньок. Сім'я володіє квартирою в Києві площею 50 квадратних метрів та земельною ділянкою в області площею 0,9 гектара.

У 2003-2007 роках Герус був аналітиком інвестиційної діяльності, а згодом – директором з торгової та інвестиційної діяльності у концерні «Галнафтогаз». Потім працював директором з інвестиційної діяльності ТОВ «Конкорд Капітал».

У серпні 2014 року Геруса призначили членом Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. На посаді виступав проти закупівлі трансформаторів, вироблених на підприємстві Костянтина Григоришина, який у той час був партнером президента Петра Порошенка. Звільнився Герус з НКРЕКП у 2015 році за власним бажанням.

Після звільнення з НКРЕКП влітку 2015 року Герус повернувся до «Конкорд Капітал» на посаду виконавчого директора. У сферу відповідальності входила інвестиційна діяльність. Того ж року балотувався до Київської міської ради від «Об'єднання "Самопомі».

З 2017 року Герус є головою Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг, до якої входять великі підприємства.

У 2019 році був представлений як член команди кандидата у президенти Володимира Зеленського. В його команді відповідає за енергетику, житлово-комунальне господарство та антимонопольне регулювання.

На сьогодні Герус є лобістом зниження тарифу на енергетику для промисловості. Герус також активно виступає проти формули «Роттердам плюс», яка є схемою збагачення олігарха Ріната Ахметова. Під час Революції Гідності Герус координував акції протесту під житловим комплексом One Hyde Park, де розташована квартира Ахметова в Лондоні.

Читайте також: З держказни – у кишеню українця, або Як працює монетизація субсидій

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024