На Іваничівщині вшанували пам'ять Великого Кобзаря

22 Травня 2019, 16:38
894

На центральній площі селища Іваничі біля пам’ятника Великому Кобзарю зібралися представники влади та громадськості, щоб вшанувати пам'ять Тараса Григоровича Шевченка та Героїв сьогодення.

У цей день, 158 років тому, прах великого поета, художника, громадського діяча - Тараса Григоровича Шевченка, згідно з його заповітом, було перепоховано із Санкт-Петербурга в Україні на Чернечій горі, - інформує офіційний сайт Іваничівської РДА,

Також сьогодні, минає 5 років, з моменту трагічних подій, які стались біля міста Волноваха Донецької області, коли терористи розстріляли військових 51-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, які перебували в похідному таборі. У бою загинули 18 солдатів, серед яких і мешканець Іваничівщини Михайло Грицюк.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих людей, які воювали за мир, хто віддав своє життя в ім’я світлого майбутнього.

Голова райдержадміністрації Лілія Кревська, заступник голови райдержадміністрації Людмила Войтович, працівники установ та організацій поклали живі квіти до підніжжя пам’ятника Кобзареві.

Опісля очільник виконавчої гілки влади в районі Лілія Кревська, заступник Людмила Вотович,селищний голова Федір Войтюк, заступник селищного голови Віктор Березюк, керуюча справами селищної ради Валентина Бабусюк вшанували пам'ять наших земляків біля Стели, де закарбовані імена загиблих іваничівців у зоні АТО та Героя Небесної Сотні Сергія Байдовського хвилиною мовчання та поклали живі квіти захисникам України.

Читайте також: На Іваничівщині вшанували Героя, який загинув під Волновахою






 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024