В урочищі «Прощаниця» вшанували пам’ять Героїв України

22 Травня 2019, 08:30
В урочищі «Прощаниця» вшанували пам’ять Героїв України 1958
В урочищі «Прощаниця» вшанували пам’ять Героїв України

В урочищі «Прощаниця», що в Завидівському лісі біля села Милятин, Іваничівського району, проходить ХХІІ зліт молодих козаків.

На цьому святому місці зібрались молоді козаки Іваничівщини, щоб помірятись силами, а найголовніше – вшанувати пам'ять козаків, вояків УПА та Героїв сьогодення, - інформує офіційний сайт Іваничівської РДА.

Цьогоріч на зліт прибуло 15 команд зі шкіл району, Павлівської, Пормівської та Іваничвської ОТГ.

Лінійку урочисто відкрили під звуки Гімну України та внесли державний прапор України.

Поминальну панахиду за загиблими козаками, вояками УПА та Героями сьогодення, які загинули на Сході України відслужили митрофорний протоієрей отець Андрій, настоятель Свято-Покровського храму в Іваничах разом із собором священнослужителями округи.

Опісля священнослужителі освятили пам’ятний знак Героям новітнього часу.

Учасники заходу вшанували пам’ять борців за волю України хвилиною мовчання та поклали живі квіти, поставили корзини та вінки до підніжжя могил.

Зі словами вітань до присутніх звернулись голова районної державної адміністрації Лілія Кревська.

Після урочистого відкриття  юні козаки приступили до участі у конкурсах, зокрема, взяли до рук справжню зброю, розібрали і зібрали автомат під наглядом військових. А також взяли участь у конкурсі орієнтування у місцевості та надання першої медичної допомоги.

Ввечері відбулося представлення команд біля  вечірньої ватри.

Нагадаємо, що 21 – 22 травня цього року пройде ХХІІ збір молодих козаків в урочищі «Прощаниця». А саме: 21 травня - відбудеться відкриття заходу, мітинг, панахида, освячення пам’ятного знаку та покладання квітів, а 22 травня підведення підсумків, визначення переможців та концерт.

Читайте також: На Іваничівщині відбудеться збір молодих козаків











1

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром