Стало відомо, де в Іваничівському районі є проблеми з водою

21 Травня 2019, 12:17
Стало відомо, де в Іваничівському районі є проблеми з водою 1222
Стало відомо, де в Іваничівському районі є проблеми з водою

Стало відомо, де в Іваничівському районі є безводні дільниці, які так необхідні в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Про це стало відомо засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася 20 травня. На робочій зустрічі йшлося про стан протипожежного водопостачання в Іваничівському районі, - інформує офіційний сайт Іваничівської РДА.

Інформував присутніх по даному питанню провідний інспектор Іваничівського районного сектору УДСНС України у Волинській області Роман Турок.

Зокрема, було наголошено, що важливе значення у гасінні пожеж відіграє наявність справного протипожежного водопостачання. На території Іваничівського району знаходиться в експлуатації 55 водонапірних  веж  з яких обладнано пристроями для забору води пожежними автомобілями – 54, з них несправні – 1.                               

З метою забезпечення оперативної ліквідації надзвичайних ситуацій, особовим складом підрозділу регулярно проводиться перевірка стану протипожежного водопостачання в населених пунктах району. В травні поточного року, було проведено перевірку ППВ в населених пунктах району.  Під час перевірки було виявлено, що у трьох  населених пунктах району протипожежне водопостачання взагалі відсутнє.

Одним із проблемних питань є безводні дільниці. На території Іваничівського району налічується 3 безводних дільниць в межах смт Іваничі та в населених пунктах: с. Волиця Морозовичівська, с. Петрово, с. Древині, де взагалі відсутнє протипожежне водопостачання.

Також на  території Іваничівського району нараховується 10 пожежних водойми, з них 1 несправна, або також не обслуговуються.

На протязі 2019 року не проводилося облаштування у безводних та з недостатнім водопостачанням  у населених пунктах штучних пожежних водойм (ставки-копанки, підземні металеві резервуари, тощо), не обладнувалися під’їзди з твердим покриттям до природних водойм (річок, озер, ставків, меліоративних каналів тощо), які знаходяться у межах населених пунктів, або біля них.

Дані недоліки суттєво ускладнюють гасіння пожеж і призводять до значних матеріальних втрат та загрози життю людей.

Читайте також: Іваничівський район лідирує по кількості «нічийних» лісів

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39