Судили іваничівця, який сів за кермо «під мухою»

15 Травня 2019, 15:45
Судили волинянина, який сів за кермо «під мухою» 1626 Джерело: фото ілюстративне
Судили волинянина, який сів за кермо «під мухою»

У селі Волиця Іваничівського району патрульні зупинили автомобіль та виявили, що водій має ознаки алкогольного сп'яніння.

Про це пише БУГ

Під час тестування на алкоголь технічним засобом «Драгер», у водія виявили незначну кількість алкоголю, а саме, 0,21 проміле. Патрульні склали протокол за статею 130 КпАП – керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

У постанові Іваничівського районного суду від 13 травня йдеться про те, що при розгляді справи в суді, свою винуватість водій визнав повністю. Пояснив, що безпосередньо перед тим, як сісти за кермо, алкогольних напоїв не вживав. А напередодні ввечері випив у невеликій кількості та був впевнений, що ознак алкогольного сп'яніння у нього вже немає.

Чоловік просив суд суворо його не карати, зважити на його скрутне майнове становище, і те, що рівень алкоголю в його організмі був незначний. На даний час у його сім’ї склались тяжкі матеріальні обставини та накладення штрафу приведе у ще більш скрутне становище. Просив не позбавляти його права керування транспортними засобами, оскільки автомобіль є єдиним джерелом доходу.

При вирішенні питання про відповідальність суддя Олександр Мушкет врахував наступні обставини: чоловік вперше притягається до адміністративної відповідальності, щиро кається у вчиненому, рівень алкоголю в крові є незначним і знаходиться майже в межах допустимого, правопорушення не привело до тяжких шкідливих наслідків, є позитивна характеристика за місцем проживання, негативних наслідків від його дій не настало.

Через малозначимість правопорушення водія суд звільнив від адміністративної відповідальності та виніс усне зауваження.

Читайте також: Юнак з Іваничивщини за крадіжку може «сісти» на шість років

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024