Волинь відвідав намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павел

10 Травня 2019, 14:15
Волинь відвідав намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павел 1404
Волинь відвідав намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павел

У Володимир-Волинський навідався колишній настоятель храму в Низкиничах, а нині - намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Української православної церкви (Московського патріархату) Павел.

Сталося це 10 травня, коли Володимир-Волинська єпархія молитовно відзначає день пам’яті святих угодників землі Волинської, - іформує сайт Волинської єпархії УПЦ.

Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павел очолив урочисту Божествену літургію в Свято-Успенському кафедральному соборі. Разом із собором архієреїв, участь у літургії взяли єпископ Нафанаїл, керівник Володимир-Волинської єпархії єпископ Володимир, колишній керівник Володимир-Волинської єпархії УПЦ (МП) митрополит Житомирский и Новоград-Волынский Никодим, духовенство та миряни.

Читайте також: Колишній настоятель храму в Низкиничах підтримав розрив відносин УПЦ МП із Вселенським патріархатом

Того ж дня, наприкінці богослужіння відбувся традиційний хресний хід вулицями Володимира-Волинського до каплиці Волинських святих, де був відслужений молебень до молитовних покровителів Волинської землі.

Нагадаємо, у ці дні Володимир-Волинський навідались колишні керівники Володимир-Волинської єпархії УПЦ (МП) Митрополит Житомирский и Новоград-Волынский Никодим та Митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Також 9 та 10 травня триває перший офіційний Першосвятительський візит Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія до Володимира-Волинського 

Нагадаємо, владика Павел, який очолює лавру 24 роки, неодноразово потрапляв у гучні скандали, сварився з журналістами, порушував дорожні правила на подарованому «Мерседесі» та навіть був депутатом Київради від Партії регіонів. Але за всю багаторічну діяльність Павла діло до обшуків іще не доходило.

Читайте також: Колишній настоятель храму в Низкиничах пообіцяв українцям «прокляття до сьогомого коліна» через Томос








 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39