1 травня: спокій та відпочинок – найліпші ліки у цей день

01 Травня 2019, 09:29
З добрим ранечком! 893
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні середа, 1 травня.

З іменинами вітайте Віктора, Івана, Тамару.

Сьогодні 1 травня — перший день останнього місяця весни! Колись у давнину, ще в ХVІІ столітті, 1 травня було першим світським святом старого Києва, заснованим Києво-Могилянською колегією. За великим рахунком, кажучи сучасною мовою, це був день студентів. Разом зі своїми викладачами-професорами спудеї збиралися на “банкет духовний” (традиція ще з часів античності) в одному з київських урочищ — зазвичай на горі Щекавиці, але після заснування на ній першого загальноміського цвинтаря — на дачі митрополита на Шулявці. Вже через століття 1 травня стало першим загальноміським святом, жодним чином не позначеним в церковному календарі. Варто зауважити, що народні гуляння під кінець дня поволі переростали в справжні гульбища, стаючи таким чином рецидивом язичництва, своєрідною варіацією “Вальпургієвої ночі”. Особливо вирізнялися мешканці Шулявки — у місцевій рощі люд напивався до чортиків, тут відбувалися серйозні масові бійки з багатьма пораненими, співалися сороміцькі пісні, лунали жарти того ж штибу та влаштовувалися справжні діонісійські оргії. З середини ХІХ століття з’явилась мода на пікніки на лоні природи невеличкими компаніями.

Нині 25-26-ий місячні дні. Енергетика дня важка й несприятлива. Найліпші ліки цього дня – тиша. Вона – цілющий бальзам і чудо-пігулка; треба наповнитись нею, просякнути – тоді є шанс не тільки почути інших, але і щось нове у собі. День, пов’язаний з трансформацією системи цінностей. Ідеальний час для відпочинку на природі. Кого ж не спокусити жодними мандрами – займіться хатніми справами. Сни можуть бути пророчими.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1940 році: –0,6; а найтеплішим у 2003 -  +28,5.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024