Розповіли, чи вплинуть вибори на процес переходу парафій з Московського патріархату до ПЦУ

22 Квітня 2019, 15:28
Запитай у архіпастиря 1196
Запитай у архіпастиря

Керуючий Володимир-Волинською єпархією єпископ Матфей розповів, чи вплинуть вибори Президента України  на процес переходу парафій з Московського патріархату до ПЦУ.

Про це керуючий єпархією розповів у традиційній телепередачі «Запитай у архіпастиря».

«Я вірю, що процес цей не зупинити. Так багато ієрархів і священиків кричать, що це державна Церква, що це її зробив Порошенко, що вона під вибори, що вона для того, щоб набирати бали, очки і вагу політичну. Ви знаєте, пройдуть вибори, пройде час і ми все побачимо на свої очі...Мене не хвилює, хто стане Президентом, мене не хвилює, як буде політична культура розподілятися.... Наша Церква, ще коли була не визнана і ще перебувала у стадії свого розвитку, ніколи не користувалася ніякими державними преференціями. І ми не те, що жили, проповідували, служили, вижили.  Ми і зараз не маємо преференцій і особливого ставлення. У нас, слава Богу, демократична держава і всі рівні. Може, комусь не подобається, що у них змінився статус з привілейованого на звичайний. Ну, вибачте, але деколи треба згадати про Бога, не тільки про владу думати», – висловився єпископ.

Більше – у відео.

Читайте також: Чи є різниця між освяченною водою увечері та зранку на Богоявлення, - у черговому випуску «Запитай у Архипастиря»

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром