18 квітня: сьогодні користь можуть принести тільки конкретика, чіткі факти, логіка

18 Квітня 2019, 09:26
З добрим ранечком! 1031
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні четвер 18 квітня.

Іменинники сьогодні Семен, Іван, Марк, Платон, Олексій.

Сьогодні мучеників ІV століття Агафопода диякона і Феодула. «Прийшов Федул – губи надув». Від Федула починали дути теплі південні вітри; холод остаточно тікав, але приморозки могли ще ховатися по ранніх досвітках.

О цій порі у лосів починається з`являтися потомство. Лосеві в Україні, як і багатьом іншим звірям і птахам, не надто таланить. Лось завжди був омріяною здобиччю українських мисливців і браконьєрів, межа між якими у нас дуже тонка і непевна. Якби не нещодавнє рішення Шостого апеляційного суду Києва, який задовольнив апеляцію Мінекології та заборонив виключати лося з Червоної книги України, то на цього лісового велета чекала б сумна доля. Якщо в Європі існує суворий облік тварин (і не тільки лося), то в Україні одного лося можуть рахувати навіть не двічі, а набагато більше разів (“сім разів по сім”). Мисливці наполягали, що українська популяція лосів нараховує до 6 тисяч тварин. Натомість природозахисники називали іншу цифру — до двох тисяч. Прикметно, що одна продана ліцензія на лося коштує 50 тисяч гривень. Продавати їх лісничим було досить прибутковою справою, тому й не дивно, що мисливці об`єдналися з лісниками й затято протистояли екологам. А ось приміром у лісах значно меншої ніж Україна Швеції мешкає понад 300 тисяч (!) лосів, на яких полюють приблизно 250 тисяч мисливців. Майже 100 тисяч тварин щороку відстрілюють. І всі задоволені.

13-14-ий місячні дні. Місяць у Терезах. Чудовий день для комунікації! Ділові зустрічі, переговори, обмін потрібною інфою надзвичайно прискорять різноманітні важливі справи. Але варто врахувати, що користь можуть принести тільки конкретика, чіткі факти, логіка, а не пустопорожня балаканина ні про що. Навіть у побуті треба триматися берега раціонального і логічного. На цьому потрібно вибудовувати і бажані взаємини з людьми. Все, що буде зроблено сьогодні в цьому плані, принесе результат. Існує ризик сьогодні й завтра витратити більше, ніж можна собі дозволити. Тож пильнуйте своє: і язик, і гроші!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1895 році: –4,7, а найтеплішим у 1920 - +25,1.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39