Іваничі: розповіли про відповідальність за порушення трудового законодавства

12 Квітня 2019, 09:10
Іваничі: розповіли про відповідальності за порушення трудового законодавства 2073
Іваничі: розповіли про відповідальності за порушення трудового законодавства

У районному центрі роботодавцям провели семінар.

В Іваничівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся семінар для роботодавців та працівників установ, підприємств, організацій району на тему: «Дотримання роботодавцями законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин, дотримання мінімальних гарантій та відповідальності за порушення трудового законодавства». Про це повідомляють у філії ОЦЗ.

До участі в заході запросили юриста, журналіста видання «Охорона праці» Зінаїду Купиру та керівника бюро правової допомоги Надію Адамович. Одне з головних питань семінару – оформлення трудових відносин роботодавців з найманими працівниками.

Директор філії Євгенія Домбровська зазначила, що легалізація робочих місць та своєчасна і повна сплата обов’язкових платежів, а також забезпечення персоналу гідною заробітною платою – це обов’язок кожного роботодавця.

Алла Мадяр, заступник начальника відділу надання соціальних послуг, відзначила, що проведення подібних семінарів, сприяє підвищенню рівня правової освіти громадян і спонукає їх бути відповідальними та добросовісними перед собою, суспільством та державою.

Зінаїда Купира акцентувала увагу присутніх на тому, що у своїй професійній діяльності потрібно керуватися та дотримуватися Кодексу закону про працю. Також розповіла про спільні риси та відмінності між цивільно-правовим та трудовим договорами. «Особа, яка працює за цивільно-правовим договором, не має певних гарантій порівняно з особою, яка працює за трудовим договором», - підкреслила пані Зінаїда. Також розповіла присутнім про порядок оформлення трудових відносин між роботодавцем та працівником, види трудових договорів, порядок їх укладення, головні складові елементи визначення трудового договору та про адміністративну відповідальність, передбачену за порушення роботодавцем законодавства про працю.

Присутні на семінарі роботодавці були активними, ставили безліч запитань та обговорювали приклади з досвіду власних трудових відносин.

Читайте такожФермерів Волині навчатимуть фінансової грамотності

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39