Молодь Литовезької громади вчили впливати на владу

11 Квітня 2019, 17:53
1156

Молодь Іваничівщини вчили як налагоджувати діалог з керівниками громади, як впливати на владу.

Про це йшлося під час семінар-тренінг «Депутат та староста, як представники інтересів громади. Форми впливу та співпраці», який організував Волинський ресурсний центр розвитку місцевої демократії для молоді Литовезької об’єднанної громади, – інформує Громадське.Волинь

Захід відбувся в рамках проекту «Запровадження практик системного діалогу влади та громади у об’єднаних територіальних громадах».

«У лютому 2019 року в Литовезькій ОТГ було прийнято оновлену версію Статуту громади, де якісно прописано різні способи взаємодії місцевих жителів та влади. Але, для того, щоб цей документ діяв на практиці, недостатньо його прийняти. Потрібно активно інформувати людей про статут і те, як його використовувати. Наш сьогоднішній захід – це не лише частина такої інформаційної компанії, а й мотивація активних мешканців громади до  дії», – зазначила керівниця Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії Ірина Гайдучик.

Учасники заходу, представники Молодіжної ради Литовезької громади, змогли дізнатися більше про повноваження голови ОТГ, старост, депутатів; про процес прийняття рішень місцевою владою; про те, як мешканці можуть впливати на владу.

Незабаром у Литовезькій ОТГ оголосять конкурс громадських ініціатив. У зв’язку з цим, учасники заходу мали змогу попрактикуватися в написанні проектних заявок. Облаштування місць для відпочинку та спортивних майданчиків, проведення молодіжного табору, встановлення сміттєвих баків – це далеко не всі ідеї для покращення життя Литовезької громади, які озвучила присутня молодь. Теоретичні та практичні навички, які вони здобули під час заходу, допоможуть їм втілити ці проекти в життя.

«Сьогодні ми змогли почути чимало цікавого про юридичні аспекти діяльності місцевої влади та про те, як можемо реалізовувати свої ідеї на практиці. А ще, подібні заходи дають мотивацію до активної громадської діяльності, чого часто бракує для молоді», – поділився своїми враженнями голова Молодіжної ради Литовезької ОТГ Владислав Козачук.

Читайте також: Де на Іваничівщині цьогоріч хочуть збудувати футбольне поле зі штучним покриттям





 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024