6 квітня: чому сьогодні потрібно засівати хліви та спалювати старі капелюхи

06 Квітня 2019, 09:40
З добрим ранечком! 856
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні субота, 6 квітня.

З іменинами вітайте Артема, Якова, Захара, Петра.

Нині Захарія і Якова, переддень Благовіщення. Преподобний Захарія жив на межі ХІІІ–ХIV століть і був ченцем Києво-Печерського монастиря. Серед київського люду він зажив слави як великий подвижник і аскет. Святий майже нічого не їв – ні печеного, ні вареного, лише після заходу сонця пив святу воду, з’їдав шматочок просфори або якогось зілля. Біси боялися навіть самого імені святого. Мощі преподобного покояться нині в Дальніх печерах Києво-Печерської лаври.

Сьогоднішній день передує святу Благовіщення, тому наші пращури намагалися засвітла виконати всю господарську і хатню роботу, а ввечері піти на вечірню службу до церкви, аби добре помолитися й підготуватися до зустрічі першого великого весняного свята. Напередодні Благовіщення існували такі звичаї: пізно ввечері, щоб корови давали багато молока, наповнювали відра й дійниці водою; задля убезпечення від відьом, маком-самосієм засівали хліви та спалювали старі постоли чи капелюхи – попіл давали тим тваринам, які важко звикали до пасовиськ. А ще казали: «На Захарія і Якова весна бува ніякова». Спостерігали, якою буде ніч: теплою – на добру весну, холодною – «не жди з моря погоди».

1-2-ий місячні дні. Задачі нового місячного циклу:  Хто сказав “а”, мусить сказати не тільки “б”, а щось більш вартісне і суттєве. Благі наміри потребуватимуть активних дій — багато кому доведеться вибудовувати нові взаємини, шукати ключики-підходи до нових людей і нових обставин. Знадобиться вміння вибудувати потрібні взаємини з потрібними людьми. Певні очікування виявляться невиправдано завищеними. Меркурій у поєднанні з Нептуном гарантуватиме погану видимість. Можлива небезпека марної активності на тлі втрати смислів, дезорієнтація і плутанина. Тож запасайтеся ехолотом. Або ставайте на котурни — щоби бути “над”. Перевіряйте документи, інформацію і тих, хто набивається в друзі.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1942 році – 6,6, а найтеплішим у 1968 -  +24,7.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024